Flinke prijsverhogingen Nextens

Flinke prijsverhogingen Nextens

In 2018 heeft Reed Elsevier de website van Nextens vernieuwd. Het resultaat is een frisse,  heldere website. Maar, met de vernieuwing van de productpagina’s is er één belangrijk onderdeel verdwenen. De prijzen van de producten staan niet meer op de website vermeld. Nextens volgt hiermee het voorbeeld van AFAS software.

Het niet melden van de prijzen kan een strategie zijn. Men moet namelijk eerst een ‘gratis account aanmaken’. Dit is vergeleken met de andere aanbieders van de software een behoorlijke procedure. Maar zo kan de accountmanager warme leads nabellen voor men het gratis account krijgt. Richting het einde van het jaar kwamen echter steeds meer geluiden dat de prijzen van Nextens flink verhoogd worden. Die prijzen zijn echter publiekelijk niet meer beschikbaar.

Onvrede over prijsverhogingen

Vanuit de hoek van de administratie- en boekhoudkantoren komen steeds meer berichten naar buiten over de prijsverhogingen van Nextens. Op het Forum Fiscaaldienstverleners wordt gesproken over prijsverhogingen van 300-500 euro. Wanneer gesproken wordt over percentages blijkt bij de meeste ontevreden gebruikers de rekening komende jaar 15-30% hoger uit te vallen. Dit is afhankelijk van het pakket dat men heeft. Overigens lijkt deze prijs wél onderhandelbaar te zijn. Wanneer men in gesprek gaat met de accountmanager kan in een aantal gevallen de verhoging teruggedrongen worden.

Prijsverhogingen andere fiscale pakketten

De prijzen worden nog niet bekend gemaakt op de websites (behalve bij Fiscaal-online.nl). Maar de kans is groot dat ook UNIT4 Fiscaal Gemak en KBP Online (tegenwoordig Avanzer) stijgen in prijs. Zoals ieder jaar blijven ook dit jaar de prijzen van Fiscaal-online.nl en Tecknow gelijk. Zij stijgen niet in prijs.